Lid worden
Upcoming
  • vrijdag 13 september
    Hermes Open 2024
  • zaterdag 17 augustus
    Cricket golden oldies toernooi (datum onder voorbehoud)

Nieuws

Op zaterdagavond 25 mei 2024 was het dan zover. De feestavond omdat Hermes DVS dit jaar alweer 140 jaar bestaat.

Vanaf begin april worden er diverse toernooien georganiseerd voor onze actieve leden voor de rugby, squash, voetbal en cricket. In het weekeinde van 15 en 16 juni nog een internationaal jeugdvoetbaltoernooi en op 22 juni een 7tegen7 voetbaltoernooi met alle "oude voetbal-legendes" van Hermes DVS. Voor andere activiteiten volg de agenda van Hermes DVS. 

Maar op 25 mei hebben we feest gevierd. En dat kwam goed uit omdat ook diverse teams net kampioen waren geworden. O13, O16, het 5de team werden kampioen. En vooral hulde voor ons 1ste voetbalteam. Dit team heeft via het kampioenschap de promotie naar de 3de klasse afgedwongen, een superprestatie van de selectie onder leiding van onze trainer Gukhan Cayir. Naast de voetbalkwaliteiten viel bij de selectie vooral het gedisciplineerde gedrag in het veld op, een voorbeeld voor club en het voetbal. 

De avond verliep buitengewoon gezellig en bruisend. Na het welkomstwoord van Alex Rodi namens het organisatiecomité kon er worden genoten van het prima verzorgde buffet (van Perry van de Rhee) en werd de muziek verzorgd door de DJ.

Na de feestmaaltijd een korte terugblik van de voorzitter op de afgelopen 140 jaar en werd het tijd om vooral enkele vrijwilligers van Hermes DVS in het zonnetje te zetten. 

In de avond van 8 april 1884 is de vereniging Hermes opgericht. Dit gebeurde in het huis van de heer J.M. van Schaijk in de Lange Nieuwstraat te Schiedam. Omdat de heer Van Schaijk ook de gespreksleider was, werd hij automatisch de eerste voorzitter van onze vereniging. Vanaf 1890 werd er bij Hermes ook gevoetbald. Dit werd serieus toen er in op 1 juni 1919 gefuseerd werd met D(oor)V(ereniging)S(terk), een Rotterdamse vereniging die in Vlaardingen voetbalde.

Het (1ste) voetbal werd in de afgelopen 140 jaar 7 maal kampioen, voor het laatst in 2014 (en daarvoor in 1974!). En nu dus weer in 2024.

Cricket werd in 1938 en 1946 en in 2014 landskampioen, ook de dames deden dit in 2014. In 2023 werd het cricketteam kampioen in de hoofdklasse, zowel in de twenty/20 als in de reguliere klasse.

De squash- en rugbyafdelingen van Hermes DVS zijn de afgelopen jaren toegevoegd aan het sportarsenaal van de vereniging. Deze sporten voelen zich al helemaal thuis bij Hermes DVS. Ook hier zijn al diverse successen behaald. 

Vervolgens aandacht voor de Jubilarissen:

  • Alex Rodi reeds 25 jaar lid van Hermes DVS (en op veel terreinen vrijwilliger, onder andere in het 140-jaar jubileumcommissie)
  • Charlotte Rodi reeds 25 jaar lid van Hermes DVS (eveneens op veel terreinen vrijwilliger bij Hermes DVS).
  • Koen Pijpers, 25 jaar lid waarvan bijna meer dan de helft als voetballer, samen met zijn jongere broers, in de voetbalselectie en nu dus voor de tweede keer kampioen. Koen startte in F4.
  • Sebastiaan Braat, 25 jaar en al heel lang cricketspeler en captain van het eerste team en altijd betrokken bij de opleiding van jeugdige cricketers. Sebastiaan is tevens diverse keren uitgekomen voor nationale teams.

De uitreiking van de Frank beker. Deze beker gaat jaarlijks naar de vrijwilliger van Hermes DVS die ofwel in dat jaar een speciale betekenis heeft gehad of gedurende meerdere jaren Hermes DVS op diverse onderdelen heeft gesteund. De eerste uitreiking heeft plaats gevonden in 1948 aan de bij elk lid bekende Cock van der Tuijn.

Dit jaar is de beker gegaan naar Ben Lansbergen, voorheen voetballer in het eerste team, bestuurslid van het senioren voetbalbestuur en nu reeds jaren de hoofdtrainer van het smurfenvoetbal, een feest om naar te kijken en het voorportaal van onze voetbalselectie.  Het bleek dat de vader van Ben Lansbergen de bokaal reeds in 1957 uitgereikt heeft gekregen. 

Het Bestuur van Hermes DVS heeft 2 nieuwe Leden van Verdienste benoemd.

Allereerst ging deze eer naar Lou Borrani. Al jaren zet Lou zich onophoudelijk in voor het goed en steeds beter laten functioneren van de vereniging. Bijna dagelijks houdt Lou alles op het complex in de gaten en zorgt ervoor dat alle actieve leden hun sport kunnen beoefenen. Soms gaan er meer uren in een Hermes week zitten dan in de gewone arbeidsweek. Hulde aan Lou.

Bovenstaande geldt ook voor Jaco van Giezen. Staat altijd klaar voor de vereniging, zeer betrokken bij het cricket en heeft zich ontzettend ingespannen om het cricket weer in de Topklasse te krijgen en dat is (natuurlijk) gelukt. Maar biedt ook altijd zijn diensten aan bij de andere sporten of gebeurtenissen van de vereniging.

Heel terecht dat Hermes-D.V.S. per 25 mei 2024 deze 2 nieuwe leden van Verdienste hebben, super Lou Borrani en Jaco van Giezen

Vervolgens werd de Sjakie trofee uitgereikt. Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest in het oog vallende jeugdspeler, en dan hoeft dat niet specifiek op basis van sportresultaten te zijn. De trofee is beschikbaar gesteld door Marianne Geeratz en is vernoemd naar haar man Jacques Geeratz, jarenlang op hoog niveau gesport bij het voetbal en cricket en tevens jaren het jeugdbestuur voorgezeten. Jacques is veel te vroeg overleden. 

Vanzelfsprekend is de prijs door Marianne Geeratz zelf overhandigd en dit jaar is deze trofee uitgereikt aan Chang Jie. Een jeugdspeler die tevens vanuit zijn opleiding stage liep bij Hermes maar na de stage door gegaan is als trainer. Hij heeft een enorme betrokkenheid bij de vereniging getoond en voor deze inzet krijgt Chang Jie dus de Sjakie-trofee. 

Op het eind werd Berry de Koning naar voren gehaald. Het is onmogelijk om op te noemen welke werkzaamheden Berry (en zijn vrouw Lidwien) al jarenlang voor Hermes DVS verricht. Hier is echt sprake van dagelijkse arbeid en dat al bijna 50 jaar lang. In plaats dat deze vrijwilligerswerkzaamheden afnamen naarmate Berry ouder werd is hier sprake van het omgekeerde. De werkzaamheden bij Hermes DVS namen alleen maar toe.

Berry kwam al die jaren, weer of geen weer, altijd op de fiets naar Hermes DVS. Zo is uitgezocht (een poging werd gedaan) hoeveel keer Berry over de parkeerplaats via het fietspad naar het clubgebouw is gefietst om vervolgens via dezelfde weg huiswaarts te gaan. De schatting kwam op een aantal van circa 25.000 tot 30.000 keer. Vanaf heden zal het huidige fietspad op ons sportpark (voor eeuwig) de B.J.G. de Koninglaan heten, de bordjes hangen inmiddels op het sportpark. 

Na de uitreiking kon de feestband Page One beginnen met de muziek en werd er tot laat in de nacht gepraat, gezongen, gedanst en........

Een heel geslaagde feestavond met enkele honderden enthousiaste Hermes DVS leden en aanhangers. 

In het kader van de 140 jaar worden er ook diverse podcasts over Hermes DVS gemaakt, regisseur van deze podcasts is Marc Hartman. Zojuist is de 2de aflevering uitgebracht, een aflevering waar diverse vrijwilligers aan het woord komen. 

Algemeen Voorzitter

Martin Meijer.

Met dank aan het organisatiecomité 140 jaar.

(Alex Rodi, Lou Borrani, Jaco van Giezen, Janko Vink, Sonja Prins, Silke Lansbergen, Anthony van Vooren, Maurice de Waard, Koen Pijpers, Tijn van Giezen).

Langs de lijn

Seniorvoetbal
ma 17 jun. 2024

Nog eens drie versterkingen voor Hermes-DVS

De technische staf is nog steeds hard bezig de selectie te versterken met het oog op de 3e kl... lees verder

Seniorvoetbal
wo 12 jun. 2024

Hermes-DVS is verheugd om twee nieuwe aanwinsten te mogen verwelkomen!

Nadat we vorige week al de komst van Gael Mondo en Osman Unnu hebben medegedeeld, kunnen wij nu Jordi de Kimpe en I... lees verder

Seniorcricket
zo 09 jun. 2024

De eerste overwinning in de 50 over competitie is binnen voor de cricketers van Hermes-DVS. De thuiswedstrijd tegen ACC uit Amstelveen was een eenzijdige aangelegenheid. Na een gewonnen toss gin... lees verder

Squash
vr 07 jun. 2024

Op 1 en 2 juni vonden de NK Dubbel Squash plaats in Zwolle. Hermes-DVS was goed vertegenwoordigd.

In de mix subtop speelden Edwin Lok en Cora de Bruin mee. Als gelegenheidsduo, omdat de ... lees verder

Algemeen nieuws

Voorwoord
do 13 jun. 2024

140 jaar dat word je maar één keer. In het jubileumjaar van Hermes DVS zijn er al een aantal activiteiten geweest waar we met succes op terugkijken. Verschillende jubileumactivitei... lees verder

Voorwoord
wo 05 jun. 2024

Hermes is al 140 jaar een gevestigde omnisportclub in Schiedam met Rugby als groeibriliant.Ter ere van het 140-jarig jubileum van Hermes DVS komen enkele aansprekende spelers van o.a. het Nederl... lees verder

Voorwoord
vr 31 mei 2024

Op zaterdagavond 25 mei 2024 was het dan zover. De feestavond omdat Hermes DVS dit jaar alweer 140 jaar bestaat.

Vanaf begin april worden er diverse toernooien georganiseerd voor onze ac... lees verder

Voorwoord
di 28 mei 2024

Een drukke, maar vooral succesvolle maand mei was het voor Hermes DVS.

Zo waren er talloze jubileumactiviteiten, een groot feest en kunnen de cricketers terugkijken op een succesvol rent... lees verder

Voetbal nieuws

Geen recente nieuwsberichten gevonden

Cricket nieuws

Cricketsenioren
za 15 jun. 2024

vrijdag 21 juni

1. Hermes DVS U17-VOC U17              U17   2 X 30 overs                  aanva... lees verder

Cricketnieuws
za 15 jun. 2024

vrijdag 21 juni

1. Hermes DVS U17-VOC U17              U17   2 X 30 overs                  aanva... lees verder

Cricketsenioren
za 08 jun. 2024

Zaterdag 15 juni 

1.VCC 1-Hermes DVS 1                Topklasse fase 1   2 x 50 overs          aanvang 11.... lees verder

Cricketnieuws
za 08 jun. 2024

Zaterdag 15 juni 

1.VCC 1-Hermes DVS 1                Topklasse fase 1   2 x 50 overs          aanvang 11.... lees verder

Rugby nieuws

Rugby
zo 24 mrt. 2024

Kampioen van de Junioren Bowl Poule B

lees verder
Rugby
di 05 mrt. 2024

 

Kom langs op onze TRY RUGBY dagen!

lees verder

Squash nieuws

Geen recente nieuwsberichten gevonden

Deze website is mede mogelijk gemaakt door HVMP Internet marketing
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid zoals beschreven in het privacy statement. Je kan cookies ook niet accepteren.