Lid worden
Upcoming
 • vrijdag 13 september
  Hermes Open 2024
 • zaterdag 17 augustus
  Cricket golden oldies toernooi (datum onder voorbehoud)

Jeugd

Geen recente nieuwsberichten gevonden

Kom ook cricketen bij Hermes DVS!

Cricket een sport met moeilijke regels? Welnee! Cricket lijkt nog het meest op slagbal of honkbal. Iedereen kan een bal gooien, vangen en wegslaan met een bat (een soort plank). De coaches leren je in drie stappen de basics, zodat je meteen mee kan doen op de club, in het park of de zaal. Bij Hermes DVS kun je meedoen aan de KNCB competities of de onderlinge clubwedstrijden. Zowel meisjes als jongens vanaf 4 jaar zijn welkom en kunnen bij Hermes DVS actief cricket spelen. 

Wanneer kun je cricketen?

Het cricketseizoen is van half mei tot half september, met een onderbreking tijdens de zomervakantie voor de jeugd. Maar ook de rest van het jaar kun je cricketen, er wordt buiten het cricketseizoen getraind in de hal van het Sportpark Willem-Alexander en er worden indoortoernooien georganiseerd.  

Wat is cricket?

Cricket is een teamsport. Zoals gezegd, lijkt cricket op slagbal of honkbal. Maar dan toch anders. Voor cricket heb je een groot rond veld nodig met in het midden een strook, die noemen we de pitch. Aan het einde van de pitch staat aan beide kanten een hekwerk met paaltjes met daarop blokjes, het wicket. De slagpartij moet met 2 batsmen (slagmannen) de wickets verdedigen, ofwel zorgen dat de bal niet de stumps (palen) raakt. Tegelijk maken ze zo veel mogelijk punten (runs) door de bal weg te slaan, die de fieldende partij opgooit (bowlt). Om runs te maken rennen de batsmen heen en weer tussen de wickets. De fieldende partij moet proberen de wickets om te gooien of de geslagen bal te vangen. Valt het wicket uit elkaar of wordt de bal gevangen, dan is deze batsman uit en komt de volgende aan de beurt. Als alle batsmen uit zijn, gaat het andere team batten. Het team dat de meeste runs heeft gemaakt, wint de wedstrijd. Kijk hoe het spel gaat via Youtube: "Wat is cricket?"  

Cricket is een wereldsport
In Nederland komen cricketers uit allerlei landen op de clubs samen. Je ontmoet er onder anderen Nederlanders, Surinamers, Engelsen, Indiërs, Pakistanen, Afghanen, Zuid-Afrikanen, Australiërs, Nieuw-Zeelanders en Sri Lankanen. Om elkaar te blijven verstaan, wordt er Nederlands én Engels gesproken. Kinderen leren zo al heel jong ook spelenderwijs Engels. De achtergrond van de spelers vind je terug in de keukens van de clubs: op het menu staan naast de gebruikelijke tosti’s, bitterballen en broodjes, ook Surinaamse roti, Indiase curry’s en halal gerechten.  Cricket is een heel sociale sport. Natuurlijk wil je de wedstrijd winnen, maar bovenal wil je met plezier samen sporten. Na de wedstrijd is iedereen weer onderdeel van dezelfde cricketgemeenschap met een grote passie voor de sport.

Met respect voor elkaar
In cricket is sportiviteit en respect voor elkaar erg belangrijk. De scheidsrechter (umpire) heeft altijd gelijk - zelfs als hij/zij dat niet heeft. Respect is er ook voor de tegenstander. Het publiek klapt voor knappe prestaties van beide teams, en joelt elkaar niet uit, want…That’s not cricket!  
Na afloop van de wedstrijd of in de rust, eten de spelers altijd samen. Families van beide teams zitten met en door elkaar heen langs het veld. De sfeer rond een cricketveld is heel ontspannen en iedereen is welkom. 

Hoe gaat dit in de praktijk bij Hermes DVS?

Per leeftijdscategorie zijn er verschillende spelvormen om het cricketspel met zijn uitgebreide regels al spelenderwijs te leren kennen en de techniek onder de knie te krijgen.  Bij Hermes DVS kunnen kinderen vanaf 4 jaar al meedoen tijdens de wekelijkse “Smurfen” training. De ouders doen tijdens de training ook mee, om zo samen met de kinderen het spel te ontdekken en vaardigheden zoals rennen, slaan en gooien met de bal aan te leren. Vanaf 6 jaar worden de kinderen uitgenodigd om met hun leeftijdsgenootjes deel te nemen aan de georganiseerde competities van de KNCB en wordt er tijdens het cricketseizoen twee keer per week getraind. De wedstrijden vinden tijdens het seizoen plaats op zondagochtend. Het competitieschema wordt in april bekend gemaakt en via de teamouder wordt een indeling gemaakt voor het verzorgen van de thee bij thuiswedstrijden en het vervoer naar de uitwedstrijden. 

Thee?

Ja, bij cricket is de traditie dat de teams tijdens de wedstrijd met elkaar lunchen en thee drinken. Volwassenen spelen soms een vorm van cricket, die soms wel 5 dagen kan duren (Test match) en daarbij wordt dan tijd ingepland voor lunch en “afternoon tea”. In Nederland spelen volwassenen een wedstrijdvorm van 1 dag, maar wordt er nog steeds tussen de innings een lunch verzorgd en met elkaar gebruikt. Om de kinderen ook deze traditie in het cricket mee te geven wordt er de wedstrijd met elkaar gegeten. Tijdens de “thee” is het gebruikelijk dat er naast thee, water en ranja zowel zoet als hartig eten op tafel staat en natuurlijk vers fruit!  

Sjakie’s Supperclub

Hermes DVS is van oudsher een echte familieclub, waarbij de gezelligheid en onderlinge sfeer nog steeds heel belangrijk zijn. Daarom wordt gedurende het cricketseizoen op vrijdagavond, na de training, met elkaar gegeten. Alle ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn welkom om tegen een kleine vergoeding mee te eten. Er wordt met iedereen rekening gehouden en op deze manier leren we elkaar nog beter kennen! 

Hermes DVS Cricket Tentenkamp

Het jeugdcricketseizoen wordt al meer dan 25 jaar afgesloten met een “Tentenkamp”, dat voor levenslange vriendschappen en verbondenheid zorgt. Gedurende een heel weekend, aan het begin van de zomervakantie, worden de kinderen vermaakt met sport en spel op het eigen terrein. Ook wordt er op vrijdag en zaterdag overnacht in het clubhuis of in tenten op het complex. Een uitje naar een pretpark of iets dergelijks hoort er ook zeker bij! Als afsluiting wordt er op zondagavond voor alle ouders en kinderen een borrel/barbecue georganiseerd.  

Sociale activiteiten

Gedurende het cricketseizoen worden diverse activiteiten georganiseerd om met elkaar (ouders en kinderen) lol te maken. Denk hierbij aan Sjakie’s Supperclub op vrijdagavond na de training, waarbij iedereen mag aanschuiven voor het avondeten. Maar ook clinics, ouder-kindtoernooitjes en gezellige middagen op het veld tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Aan het einde van het seizoen vindt altijd een seizoen afsluiting plaats, waarbij diverse clubprijzen worden uitgereikt. 

 

Contributie

Omdat Hermes DVS een omni-sportvereniging is, bestaat de contributie uit een basiscontributie en een sportcontributie. Het is daardoor interessanter om twee sporten bij onze club te beoefenen dan bij twee verschillende clubs. De contributie is voor 2021 als volgt vastgesteld:

 • Smurfen: €25 per jaar

 • U9-U13: €130 per jaar (€30,-  als je ook voetbalt/rugbyt bij Hermes DVS)

 • U15-U19: €140 per jaar (€55,- als je ook voetbalt/rugbyt bij Hermes DVS)

  Als je al voetbalt of rugbyt bij Hermes, dan is het eerste jaar cricket helemaal gratis

Kleding en materialen

Alle jeugdleden kunnen tegen gereduceerd tarief een broek, shirt en pet van de club kopen. Het eerste shirt is een cadeau van onze sponsor voor alle jeugdleden bij een lidmaatschap van Hermes DVS als cricketlid. Overig materiaal wordt door de club ter beschikking gesteld, maar veel kinderen vinden het prettig om met hun eigen materiaal te spelen. We organiseren in mei een moment voor kledingverkoop, waarbij ook cricketmateriaal kan worden aangeschaft. Andere adressen zijn https://www.timdeleedesports.nl (webshop) en https://chsports.nl in Den Haag. 

Praktisch per leeftijdscategorie

Om een beeld te krijgen van de seizoen invulling per leeftijdscategorie, hierbij een beknopt overzicht van de spelvorm, trainingen en materiaalgebruik.

Team

Spelvorm

Trainingen

Materiaal

smurfen

vanaf 4 jaar

 

Geen competitie

In de winter 1 keer per week in de hal

In het voorjaar/zomer 1 keer per week op de club.

Plastic bats

Kunststof bal (zacht)

Geen persoonlijke bescherming nodig

 

Sportschoenen met profiel.

U9

 

Smash cricket

6 spelers

2x 12 overs

Max. 90 minuten

Zondagochtend

Lunch na afloop

 

In de winter 1 uur per week in de

 

Vanaf april t/m augustus  2 keer per week op de

Plastic bats

Kunststof bal (zacht)

Geen persoonlijke bescherming nodig 

Sportschoenen met profiel.

Hermes tenue met lange broek

U11

 

Parencricket

8 spelers (min. 6)

2x 20 overs

Zondagochtend

Lunch na afloop

In de winter 1 uur per week in de hal.

 

Vanaf april t/m augustus 2 keer per week op de club.

Houten bats

Harde bal

Volledige bescherming nodig. Eigen toque voor jongens. 

Team bag aanwezig indien noodzakelijk 

Sportschoenen met profiel.

Hermes tenue met lange broek

U13

 

Uit=uit

9 spelers (min. 8)

2x 25 overs

Zondagochtend

Lunch na afloop

In de winter 1 keer per week in de hal.

 

Vanaf april t/m augustus 2 keer per week op de club.

Houten bats

Harde bal

Volledige bescherming nodig. Eigen toque voor jongens.

 

Team bag aanwezig indien noodzakelijk

 

Cricketschoenen

Hermes tenue met lange broek

U15

 

Uit=uit

9 spelers (min. 8)

2x 30 overs

Zondagochtend

Lunch na afloop

 

In de winter 1 keer per week in de hal

 

Vanaf april t/m augustus 2 keer per week op de club

Houten bats

Harde bal

Volledige bescherming nodig. Eigen toque voor de jongens 

Teambag aanwezig indien noodzakelijk 

Cricketschoenen

Hermes tenue met lange broek

U17

 

Uit=uit

9 spelers (min. 8)

2x 30 overs

Zondagochtend

Lunch na afloop

 

In de winter1 keer per week in de hal.

 

Vanaf april t/m augustus 2 keer per week op de club.

Houten bats

Harde bal

Volledige bescherming nodig.

Eigen toque voor de jongens 

Teambag aanwezig indien noodzakelijk 

Cricketschoenen

Hermes tenue met lange broek

U19

 

Uit=uit

9 spelers (min. 8)

2x 30 overs

Zondagochtend

Lunch na afloop

 

In de winter 1 keer per week in de hal.

 

Vanaf april t/m augustus 2 keer per week op de club.

Houten bats

Harde bal

Volledige bescherming nodig.

Eigen toque voor de jongens 

Teambag aanwezig indien noodzakelijk 

Cricketschoenen

Hermes tenue met lange broek

 

Come and play cricket at Hermes DVS!

Cricket a sport with difficult rules? No! Cricket is most like rounders or baseball. Anyone can throw, catch and hit a ball with a bat (a kind of plank). The coaches teach you the basics in three steps, so that you can immediately participate at the club, in the park or the indoor nets. At Hermes DVS you can participate in the KNCB competitions or the mutual club matches. Both girls and boys from the age of 4 are welcome and can actively play cricket at Hermes DVS. 

When can you play cricket?

The cricket season is from mid-May to mid-September, with a break during the summer holidays for the youth. But you can also play cricket during the rest of the year. Outside the cricket season from Oktober to April we provide training in the indoor nets at Sportpark Willem-Alexander and indoor tournaments are organized. 

What is Cricket?

Cricket is a team sport. As mentioned, cricket resembles rounder or baseball. But then different. For cricket you need a large round field with a strip in the middle, which we call the pitch. At both ends of the pitch there is a fence with 3 stumps and bails on top, the wicket. The batting team must defend the wickets with 2 batsmen (hitters), or ensure that the ball does not hit the stumps. At the same time they try to score as many points (runs) by hitting the ball which the field party tosses up(bowling). To score points,  the batsmen run back and forth between the wickets. The fielding side must try to knock over the wickets or catch the ball. You lose your wicket if it falls apart or if the ball is caught, then the next batsman gets his turn. When all the batsmen are out, the other team bats. The team that has scored the most runs wins the match. Watch the game on YouTube: "What is cricket?"  

Cricket is played all over the world


In the Netherlands, cricketers from all over the world come together at clubs. You meet, among others, Dutch, Surinamese, English, Indians, Pakistanis, Afghans, South Africans, Australians, New Zealanders and Sri Lankans. In order to be able to understand each other, Dutch and English are spoken. In this way, children learn English in a playful way. The origing of the players can be found in the kitchens of the clubs: in addition to the usual tosties and bitterballen, the menu also includes Surinamese roti, Indian curries and halal dishes.  
Cricket is a very social sport. Of course you want to win the game, but above all you want to enjoy sports together. After the match, everyone is part of the same cricket community with a great passion for the sport.

With respect for each other 

Sportsmanship and respect are very important in cricket. The umpire is always right - even if he / she isn't. Respect for your opponent is also important. The audience applauds for great performances of both teams, and doesn't yell at each other, because “That's not cricket!” After the game or at half-time, the players always have lunch together. Families of both teams sit together along the boundary. The atmosphere around a cricket pitch is very relaxed and everyone is welcome. 

How does this work in practice at Hermes DVS?

For each age category there are different game forms to get to know the game of cricket with its extensive rules and to master the technique in a playful way. At Hermes DVS, children from the age of 4 can already participate in the weekly “Smurfs” training. The parents also participate during the training, in order to discover the game together with the children and to learn skills such as running, hitting and throwing the ball. From the age of 6, the children are invited to participate with their peers in the organized competitions of the KNCB and they train twice a week during the cricket season.The matches take place on Sunday morning. The competition schedule will be announced in April and the team parent will provide a scheme for the provision of tea at home games and transport to the away games.  

Tea?

Yes, the tradition in cricket is for teams to have lunch and tea together during the game. Adults sometimes play a form of cricket, which can last up to 5 days (Test match), with time being scheduled for lunch and “afternoon tea”. In the Netherlands, adults play a 1-day match format, but lunch is still taken with each other between innings. To learn the children this tradition in cricket, they have lunch together after the game. It is common to have water and lemonade and there is both sweet and savory food on the table and of course fresh fruit! 

Sjakie's Supperclub

Hermes DVS has always been a real family club, where the sociability and mutual atmosphere is still very important. That is why we have dinner together after the youth training on Friday during the cricket season. All parents, siblings, grandfathers and grandmothers are welcome to join and pay a small fee. This way we get to know each other even better! 

Hermes DVS Cricket Tentenkamp

The youth cricket season is concluded for over 25 years with a “Tent Camp”, which creates lifelong friendships. During a weekend at the beginning of the summer holidays, the children are entertained with sports and games on the site. On Fridays and Saturdays we also spend the night in the clubhouse or in tents in the complex. A trip to an amusement park or something like that is certainly part of it! To conclude, a drink / barbecue is organized for all parents and children on Sunday evening . 

Social activities

During the cricket season, various activities are organized to have fun with each other (parents and children). Think of Sjakie's Supperclub on Friday evening after the training, where everyone can join for dinner. But also clinics, parent-child tournaments and pleasant afternoons along the boundary during the home games of the first team. At the end of the season there is always a season closure, where various club prizes are awarded. 

 

Membership fee             

Because Hermes DVS is an omni-sports club, the membership fee consist of a membership fee and a sports fee. Therefor it’s more interesting to practice two sports at our club than at two different clubs. The membership fee 2021 has been determined as follows:

Smurfs: € 25 per year         

U9-U13: € 130 per year (€ 30 if you also play football / rugby at Hermes DVS )         

U15-U19: € 140 per year(€ 55 if you also playfootball / rugby at Hermes DVS )         

If you already play football or rugby at Hermes DVS, the first year of cricket is for free

Clothing and equipment

All youth members can buy pants, shirts and caps at the club at a reduced rate. The first shirt is a gift from our sponsor for all youth members with a membership of Hermes DVS as a cricketer. All equipment is provided by the club (except for a protector), but many children rather play with their own material. We organize a moment for the sale of clothes in May, where cricket equipment can also be purchased. Other addresses are https://www.timdeleedesports.nl (webshop) and https://chsports.nlin The Hague . 

Practical info by age category

To get an idea of what cricket is like per age category, here is a brief overview of the type of match training and necessary equipment.

Team

Game form

Training

Material

smurfen

4 years and older

 

No competition

During the winter one time per week in the indoor nets

In the spring / summer once a week at the club.

Plastic bats

Plastic ball (soft)

No personal protection required

 

Sport shoes with profile.

U9

 

Smash cricket

6 players

2x 12 overs

Max.90 minutes

Sunday morning

Lunch afterwards

 

During the winter1 hour per week in the indoor nets

 

From April to August 2 times a week at the club

Plastic bats

Plastic ball (soft)

No personal protection required

 

Sport shoes with profile.

Hermes DVS shirt and pants

U11

 

Cricket in couples.

8 players (min.6)

2x 20 overs

Sunday morning

Lunch afterwards

During the winter1 hour per week in the indoor nets .

 

From April to August 2 times a week at the club.

Wooden bats

Hard ball

Full protection including a protector for boys.

 

Team bag available if necessary

 

Sport shoes with profile.

Hermes DVS shirt and pants

U13

 

Out=out

9 players (min.8)

2x 25 overs

Sunday Morning

Lunch afterwards

During the winter once a week in the indoor nets.

 

From April to August 2 times a week at the club.

Wooden bats

Hard ball

Full protection including a protector for boys.

 

Team bag available if necessary

 

Cricket shoes

Hermes shirt and pants

U15

 

Out=out

9 players (min.8)

2x 30 overs

Sunday morning

Lunch afterwards

 

During the winter once a week in the indoor nets

 

From April to August 2 times a week at the club

Wooden bats

Hard ball

Full protection including a protector for boys.

 

Team bag available if necessary

 

Cricket shoes

Hermes shirt and pants

U17

 

Out=out

9 players (min.8)

2x 30 overs

Sunday morning

Lunch afterwards

 

During the winter once a week at the indoor nets.

From April to August 2 times a week at the club.

Wooden bats

Hard ball

Full protection including a protector for boys.

 

Team bag available if necessary

 

Cricket shoes

Hermes shirt and pants

U19

 

Out=out

9 players (min.8)

2x 30 overs

Sunday morning

Lunch afterwards

 

During winter once a week at the indoor nets.

 

From April to August 2 times a week at the club.

Wooden bats

Hard ball

Full protection including an protector for boys

 

Team bag available if necessary

 

Cricket shoes

Hermes shirt and pants

Langs de lijn

Seniorcricket
ma 15 jul. 2024

Zondag 14 juli reisden de Schiedammers af naar de Zuid-Afrikaanse kunstgrasenclave HBS. In een andere samenstelling dan gebruikelijk. Vanwege een schorsing van Olivier Elenbaas werd gestart met ... lees verder

Seniorcricket
zo 07 jul. 2024

Cricketers Hermes-DVS kloppen Excelsior ’20 in derby.

Er werd reikhalzend naar uitgekeken, eindelijk weer een cricketderby op het hoogste niveau tussen de twee Schiedamse rivalen. ... lees verder

Seniorcricket
zo 30 jun. 2024

De omstandigheden waren ideaal voor een mooie pot cricket met een strak gemaaid veld, een goed wicket en een heerlijk zonnetje. Dat werd het ook voor de neutrale kijken, maar wel met een resulta... lees verder

Seniorvoetbal
zo 23 jun. 2024

Jeugd sluit aan bij selectie & een laatste aanwinst!

Vlak voor het sluiten van de overschrijvingsdatum kon Hermes nog een nieuwe aanwinst presenteren. Georghio Anthony Curiel komt ko... lees verder

Algemeen nieuws

Voorwoord
di 09 jul. 2024

Zaterdag 6 juli was het dan eindelijk weer zover, de Schiedamse cricketderby!

Hermes-DVS mocht het op de Loopuyt Oval op nemen tegen Excelsior '20. Door de weersomstandigheden werd de we... lees verder

Voorwoord
do 13 jun. 2024

140 jaar dat word je maar één keer. In het jubileumjaar van Hermes DVS zijn er al een aantal activiteiten geweest waar we met succes op terugkijken. Verschillende jubileumactivitei... lees verder

Voorwoord
wo 05 jun. 2024

Hermes is al 140 jaar een gevestigde omnisportclub in Schiedam met Rugby als groeibriliant.Ter ere van het 140-jarig jubileum van Hermes DVS komen enkele aansprekende spelers van o.a. het Nederl... lees verder

Voorwoord
vr 31 mei 2024

Op zaterdagavond 25 mei 2024 was het dan zover. De feestavond omdat Hermes DVS dit jaar alweer 140 jaar bestaat.

Vanaf begin april worden er diverse toernooien georganiseerd voor onze ac... lees verder

Voetbal nieuws

Voetbalnieuws
ma 15 jul. 2024

Bij diverse afdelingen is goed zichtbaar dat de jeugdafdeling voetbal hard groeit. Een mooi compliment voor de club, maar ook een uitdaging. Er wordt dringend gezocht naar extra trainers. Ook al... lees verder

Voetbalnieuws
ma 15 jul. 2024

Anthony van Vooren heeft na vijf intensieve jaren als Hoofd Jeugdopleiding aangegeven een stapje terug te doen. De leegte die hij achterlaat wordt opgevangen door Arse Calame en Lodewijk Bovy di... lees verder

Cricket nieuws

Cricketsenioren
vr 12 jul. 2024

Maandag 15 juli    

1. Dutch Lions u17- Middlesex Cricket School u17                           2 x 50... lees verder

Cricketnieuws
vr 12 jul. 2024

Maandag 15 juli    

1. Dutch Lions u17- Middlesex Cricket School u17                           2 x 50... lees verder

Cricketnieuws
di 09 jul. 2024

Namens Hermes DVS zijn Sebastiaan Braat en Olivier Elenbaas geselecteerd voor Nederland A.

lees verder
Cricketsenioren
za 06 jul. 2024

Vrijdag 12 juli

1. Hermes DVS U17- VOC U17               U17 2 X 30 overs                   aanv... lees verder

Rugby nieuws

Rugby
zo 24 mrt. 2024

Kampioen van de Junioren Bowl Poule B

lees verder
Rugby
di 05 mrt. 2024

 

Kom langs op onze TRY RUGBY dagen!

lees verder

Squash nieuws

Geen recente nieuwsberichten gevonden

Deze website is mede mogelijk gemaakt door HVMP Internet marketing
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid zoals beschreven in het privacy statement. Je kan cookies ook niet accepteren.