Lid worden
Upcoming
 • zaterdag 17 augustus
  Cricket golden oldies toernooi (datum onder voorbehoud)
 • zaterdag 17 augustus
  Voetbal nostalgic cup 1e elftal
 • woensdag 24 april, 19:00 uur
  Hermes DVS JO13-1 - Kethel Spaland JO13-2
 • dinsdag 23 april, 18:00 uur
  Hermes DVS JO9-1 - Excelsior'20 JO9-2
 • donderdag 25 april, 18:30 uur
  Hermes DVS JO13-2 - VDL JO13-1
 • dinsdag 23 april, 18:15 uur
  Hermes DVS JO8-1 - Rotterdam United JO8-1

competitieverslag 17-02-23

Squashbanen bij HermesDVS, Vrijdagavond 17-02-2023.

3 HermesDVS teams moesten volgens de indeling van SBN Competitie 2022-2023 thuisspelen.

Respectievelijk H1, H3 en H4.

De sfeer bij HermesDVS zat er al snel goed in aangezien veel spelers hun tegenstander al in de uit-wedstrijd waren tegengekomen waardoor “hee hallo hoe gaat het” of “vanavond neem ik revanche” veel te horen was.

In de diverse app-groepen wenste men elkaar voorafgaand aan de avond ook veelvuldig een ‘prettige wedstrijd, een gezellige avond of succes’ toe.

Zoals gebruikelijk zorgt het thuisspelende team voor de hapjes en drankjes voor de bezoekers en uiteraard ook voor zijn eigen teamgenoten. Het ontvangst begint ’s avonds steevast met een kop koffie of thee.

Piet was ’s middags nog even naar de Poelier gesneld voor een kilo gemarineerde en voorgegaarde kipvleugels. Cora zorgde voor de stokbroden met smeersels. 3 teams + tegenstander maakt minstens 24, na de wedstrijden, hongerige spelers. En dan heb ik het nog niet over de aanmoedigende toeschouwers.

Kortom voldoende ingrediënten om een toffe avond te hebben.

Afijn, stoelen uit de kantine naar de gang bij de squashbanen verplaatst, grote kannen met water gehaald, de scheidsrechter krukjes neergezet, nieuwe squashballetjes en schrijfgerei. We are ready to rol!

Aangezien de schrijver niet bij de andere wedstrijden kon kijken is dit een verslag van de uiterst spannende strijd bij team H4.

Captain Cora de Bruin had zichzelf strategisch op 4 gezet waardoor zij als eerste de baan op mocht.

Het op bezoek aantredende team is HSRC de Diepput 3. Hun 4e man heet Bob Planqué. Bob heeft een ranking van 7 en Cora staat 6 gerankt. Dat moet een appeltje eitje worden voor Cora. Nou, Bob was niet van plan om zonder strijd naar de slachtbank gebracht te worden. De eerste game ging verrassend naar Bob. 6-11.

Oké, Cora werd in de 90seconden die tussen de games inzitten, in de in allerijl omgedoopte dameskleedkamer tot (“in my office”) adviesruimte, van meerdere tips voorzien hoe ze Bob beter kon aanvallen. De 2e game won zij dan ook met 11-7. Met een herhaling van de tips ging zij voortvarend de 3e game in. Ook deze won ze met 11-8. Nou dan zal dit de laatste game wel worden moeten de teamgenoten van Cora gedacht hebben. Bob, ondertussen, kreeg ook tips en adviezen van zíjn teamgenoten. Ai, deze bleken ineens zeer goed te werken waardoor Cora het zwaar had in de 4e game. Deze verloor ze dan ook met 6-11. “in my office” werd er weer geroepen en daar werd nog eens flink op haar ingepraat hoe ze hem moest aanvallen. Gelukkig pakte dit goed uit waardoor de 5e game met 11-7 naar Cora ging. Zo, de kop is er vanaf met een dikke vijfsetter! (3-2)

 

De volgende wedstrijd is Piet van de Water tegen een Fransman genaamd Ludovic Auffret.

Beiden zijn 6 gerankt dus op papier ‘gelijkwaardige’ tegenstanders.

Aangezien Piet de wedstrijd van Cora als scheidsrechter moest tellen was er geen gelegenheid voor warmlopen, rek-en-strekoefeningen of wat dan ook om warm te worden. Volgens de regels mag er niet al te lang warm geslagen worden voordat de wedstrijd begint. Geen goed begin voor Piet.

Al snel keek hij tegen een dikke achterstand aan. Toch lukte het hem om de game naar 10-10 te slaan. Helaas was hij met 2 ballen iets onfortuinlijk waardoor de eerste game met 10-12 naar Ludovic ging.

Ook hij kreeg de inmiddels bekende opmerking “in my office” te horen. “anders serveren, sneller naar de bal” en nog meer van dit soort goed bedoelde opmerkingen kreeg hij mee.

Effectief was het wel want al snel won hij de 2e game met 11-8.

De 3e game liep gelijk op en kwam weer op 10-10. Ook nu was Ludovic iets gewiekster waardoor het 10-12 werd. Nog voordat Piet de baan afliep zei hij al “ja, ja, ik kom naar het kantoor” om  nog maar eens aan te horen welke verbeteringen het spel aanzienlijk zou helpen.

En dit werkte want de 4e game ging met 11-8 naar Piet. Weer een 5 setter in de maak. Het concentratie ontwrichtende spel van Ludovic had wel een frustratie verhogend effect op Piet. Telkens lukte het Ludovic om de bal stil in het rechterhoekje te droppen. Toch kwam Piet nog redelijk voor te staan in deze 5e set maar bij een stand van 9-8 probeerde Piet de bal van de achterwand te halen waarbij hij zijn racket brak. Snel een nieuw racket pakken en de concentratie vasthouden….Maar op zo’n cruciaal moment met nieuw materiaal gaan spelen is altijd lastig. De 5e game werd dan ook gewonnen door Ludovic. Zwaar gefrustreerd verliet Piet de baan. Tja, je hebt zo van die wedstrijden dat het allemaal nét even niet loopt. (2-3)

 

De volgende wedstrijd is voor de nummers 1 van het team.

Pieter Mulder mocht het opnemen tegen Piet Fischer. (al die Pieten….)

De eerste game was nog een beetje aftasten bij beide Pieten en ging gelijk op. Op het eind was Pieter nét even iets alerter waardoor de game met 11-9 naar hem ging.

Maar Piet Fischer is fit. De rally’s werden langer, de slagen harder en de sprintjes hadden niet misstaan bij een grote atletiek wedstrijd. Deze game was voor Piet met 9-11 als uitslag.

Ook Pieter kreeg de ‘in my office’ order. De tips tijdens dit peptalkje pakten goed uit. De 3e game was overtuigend voor Pieter 11-5. Kat in het bakkie moet Pieter gedacht hebben aan het begin van de 4e game. Nou Piet dacht daar toch anders over en kwam net zo overtuigend als Pieter tijdens de 3e game terug en trok de 4e game met 6-11 naar hem toe. Wéér een 5 setter! In de 5e game waren er weer lange rally’s met mooie wisselende slagen. Van hard strak naar lob en drop. En dan dat rennen hè. Alles zat in deze game. Piet had op het laatst toch net het betere van het spel waardoor hij de 5e game overtuigend met 7-11 won. (2-3)

 

Als laatste mocht Sara Keshavarzian, terugkomend van een blessure, proberen de punten voor het Hermes team binnen te halen. Haar tegenstander, Darius Soonawala staat lager gerankt. Maar deze avond is niet hetzelfde als andere vrijdagavonden. Deze avond is er eentje waarin geknokt wordt! Elk punt moet verdiend worden met kalmte, bekwaamheid, spelinzicht én conditie!

Duidelijk overtuigd dat hij wel even tegen een meisje zou winnen begon Darius voortvarend aan de eerste game. Sara, zoals al gezegd terugkomend van een lang slepende blessure, stond dan ook onzeker op de baan. Haar slagen waren, zoals we dat van haar gewend zijn, zuiver maar het sprinten liet nog te wensen over. De eerste game ging dan ook redelijk vlot naar Darius met 6-11.

Gedwee liep Sara meteen naar ‘the office’ voor een peptalk en tips. Hoe deze man aan te vallen?

De 2e game durfde Sara al meer uit haar schulp te kruipen. Met mooie gevarieerde slagen en een groeiend zelfvertrouwen dat haar blessure niet zou terugkomen, lukte het haar om deze game naar Hermes te halen. 11-9.

Toch nog maar even naar ‘the office’ voor nieuwe aanmoedigingen en tips.

Haar zelfvertrouwen groeide met ieder punt van de 3e game. Deze ging dan ook redelijk eenvoudig met 11-4 naar haar toe.

Darius moet voor het begin van de 4e game nieuwe energie hebben getankt want in het begin van deze game waren de rally’s langer door harde slagenwisselingen en mooie sprints. Toch bleef Sara het coolste van de 2 waardoor haar 4e game met 11-8 naar binnen werd gehaald. (3-1)

En omdat dit geen 5 setter werd sleepte HermesH4 precies 1 game meer naar binnen waardoor H4 de winnaar werd van deze krachtmeting met de Diepput.

Met dank aan de 2 dames van het team die hun respectievelijke wedstrijden wisten te winnen.

Zoals hiervoor al beschreven waren de hapjes en drankjes in grote hoeveelheden aanwezig.

Het bleef nog lang gezellig…

 

Langs de lijn

Verslagen
ma 22 apr. 2024

Mooie overwinning voor het eerste, uit bij Rotterdam United: 1-4 en een prachtig doelpunt van Alex om in te lijsten.

Op naar 11 mei.

 

Rotterdam United 1 - Hermes-D.... lees verder

Seniorvoetbal
zo 21 apr. 2024

Na de toch wel onverwachte thuisnederlaag tegen Blijdorp vorige week stond er vandaag, zaterdag 20 april, een wedstrijd op het programma waarmee de blauwhemden zich konden revancheren.

R... lees verder

Seniorcricket
za 20 apr. 2024

Op zaterdag 20 april startte het seizoen voor de cricketers van Hermes-DVS. Vorig jaar promoveerde het team in zowel de T20 als de 50-overcompetitie naar de Topklasse, de vraag is natuurlijk hoe... lees verder

Verslagen
ma 15 apr. 2024

Helaas verlies voor het eerste. De voorsprong op directe concurrent Zestienhoven slinkt tot 1 punt.

 

Hermes-D.V.S. 1 - Blijdorp 1  1-3

Hermes-D.V.S. 2 - SVV 2&... lees verder

Algemeen nieuws

Voorwoord
di 16 apr. 2024

Na regen komt zonneschijn en dat hebben we gemerkt afgelopen weekend. Met 2 dagen zonovergoten weer, hebben we dit terug gezien in enthousiasme en sportieve resultaten.

Vanuit de squash ... lees verder

Voorwoord
do 04 apr. 2024

Op zaterdag 6 en zondag 7 april organiseren we bij Hermes-DVS een internationaal squashtoernooi. Hierbij nodigen we iedereen uit om te komen kijken naar wedstrijden van professionele squashers u... lees verder

Voorwoord
di 12 mrt. 2024

Speelsters, trainster en betrokkenen hebben afgelopen zaterdag in Den Haag 5 kilometer gerend om geld op te halen voor KWF. Het bedrag wat zij gezamenlijk hebben opgehaald is: €2933,00.
lees verder

Voorwoord
ma 19 feb. 2024

Over 2 maanden, om precies te zijn op zaterdag 20 april, start het cricketseizoen. Dit jaar start de selectie met de T20 competitie en op 25 mei start de 50-over competitie. Achter de schermen z... lees verder

Voetbal nieuws

Geen recente nieuwsberichten gevonden

Cricket nieuws

Cricketsenioren
ma 22 apr. 2024

Zaterdag 27 April

Koningsdag, geen wedstrijden

Zondag 28 April

1. Sparta 1- Hermes DVS 1            T20 Topklasse       ... lees verder

Cricketnieuws
ma 22 apr. 2024

Zaterdag 27 April

Koningsdag , geen wedstrijden

Zondag 28 April

1. Sparta 1- Hermes DVS 1       T20 Topklasse        2 x 20 overs,... lees verder

Cricketsenioren
di 09 apr. 2024

Zondag 14 April   oefenwedstrijd  Hermes DVS Selectie- Punjab CCR Selectie   Aanvang 12.30 uur   Loopuyt Oval

 

Zaterdag 20 April Start TH... lees verder

Cricketnieuws
di 09 apr. 2024

Oefenwedstrijd zondag 14 April  Hermes DVS selectie-Punjab CCR selectie    Aanvang 12.30 uur   Loopuyt Oval

Zaterdag 20 April   Start T20 Competitie&nb... lees verder

Rugby nieuws

Rugby
zo 24 mrt. 2024

Kampioen van de Junioren Bowl Poule B

lees verder
Rugby
di 05 mrt. 2024

 

Kom langs op onze TRY RUGBY dagen!

lees verder

Squash nieuws

Geen recente nieuwsberichten gevonden

Deze website is mede mogelijk gemaakt door HVMP Internet marketing
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid zoals beschreven in het privacy statement. Je kan cookies ook niet accepteren.