• vrijdag 21 september
    14e Hermes Open Golf Toernooi

Even voorstellen: Richard den Ouden

Het voetbalseizoen gaat weer van start. Er is veel veranderd binnen onze club. Geen zondagselectievoetbal meer en een nieuwe (technische) staf.  
 
De komende weken zullen wij een aantal stafleden, die u veelvuldig gaat zien op de club, aan u voorstellen. We beginnen met een uitgebreid interview met onze kersverse hoofdtrainer Richard den Ouden.
 
 
Vertel in het kort even wie je bent?
Ik ben 47 jaar, samenwonend met Jolanda te Dordrecht en vader van een dochter Alyssa. Sinds 6 jaar ben ik werkzaam bij Valveco te Barendrecht, waar ik verantwoordelijk ben voor de Finance Departments in binnen- en buitenland.
Vanaf mijn 5e jaar ben ik al aan het voetballen in clubverband. Mijn gehele jeugd heb ik gevoetbald bij Alblasserdam. In de jaren ’90 heb ik selectievoetbal gespeeld bij Papendrecht (Hoofdklasse) en Sliedrecht (2e klasse).
 
Van junioren op divisieniveau naar een klus op seniorenniveau. Wat is je ervaring?
Afgelopen seizoenen was ik trainer-coach van Alexandria ’66 JO19-1, uitkomend in 2e en 1e Divisie landelijke jeugd. Daarnaast ben ik onder andere assistent trainer geweest bij v.v. Sliedrecht (John de Wolf) en heb ik stage gelopen bij sv Oranje Wit (Pippy Pruymboom) op 1e Klasse en Hoofdklasse niveau. Ook heb ik regelmatig gasttrainingen gegeven bij onder meer de Vitesse Academy, ASWH en SHO.
Ik heb mijn KNVB-opleiding UEFA-A senioren afgerond in 2014 en vandaar nu de stap naar de senioren.
 
Wat voor trainer ben jij?
Ik ben ambitieus, met een eigen visie, waarbij het gestructureerd ontwikkelen van spelers centraal staat. Ik formulier duidelijke collectieve als ook individuele doelstellingen, die zowel realistisch als uitdagend zijn. Uiteraard wil ik ook resultaat behalen, maar mijn voorkeur gaat uit naar het ontwikkelen van de spelers en een speelwijze. Resultaten komen dan normaal gesproken vanzelf.
 
Ik hecht veel waarde aan het collectief. Een speler kan een wedstrijd voor je winnen, maar je geen kampioen maken. Dat doe je met het hele team. Clubcultuur en gedragsregels moeten gerespecteerd worden. Samen met de spelers zetten we “de paaltjes” neer. Duidelijkheid is gewenst en soms zullen er duidelijke keuzes gemaakt moeten worden, in overleg en met respect naar en voor elkaar. Die duidelijkheid probeer ik mijn spelers altijd te geven door eerlijk en geloofwaardig te zijn.
 
Als team staan we ergens voor, onze Kernwaarden, waarbij Discipline erg belangrijk is, maar ook Ambitie, Mentaliteit, Focus, Goede Communicatie, Eerlijkheid, Energie, Fitheid, Passie en uiteraard ook Spelvreugde gecombineerd met Resultaat.
 
Hoe ga je te werk?
Op voetbaltechnisch gebied werk ik met een jaarplan gebaseerd op het periodiseringsmodel van Raymond Verheijen. Dit jaarplan is opgesteld op basis van de gekozen speelwijze en waarbij getraind wordt volgens een cyclus van 6 weken met een combinatie van voetbal-conditionele en team-tactische trainingen conform een bepaalde opbouw. Een methodische aanpak dus waarbij spelers, door ze te bevragen, zelf moeten gaan nadenken en uiteindelijk zelf in staat zullen zijn om situaties te herkennen en daar naar te handelen. Ik probeer iedere speler zijn eigen maximale niveau van dat moment te laten bereiken, dusdanig dat de spelers als team maximaal gaan presteren.
 
Wat voor speelwijze heb je voor ogen?
Wat voor mij heel belangrijk is, dat supporters, mensen die Hermes een warm hart toedragen, weer een team gaan zien met een herkenbare speelwijze, een team dat compact zal spelen, dominant en dwingend zal zijn, waarbij spelers goed samenwerken volgens mijn visie, voetballend met een idee, taakgericht, maar waar wel ruimte is voor voldoende zelfinitiatief en spelers een proactieve houding hebben. Kortom, zeer dynamisch!
 
Wil je tot slot nog iets kwijt?
Hoewel ik er van overtuigd ben, dat we een goede ontwikkeling gaan doormaken op voetbaltechnisch en –tactisch gebied, dat wij het maximale uit onszelf zullen gaan halen en uiteindelijk een heel mooi seizoen kunnen hebben, weet ik ook dat deze periode van (team en individuele) ontwikkeling een “bumpy road” zal worden. De speelwijze die ik voor ogen heb zal tijd nodig hebben, het is een proces van vallen en opstaan, met wisselende resultaten. Ik vraag dus om een beetje geduld, hoe moeilijk dat soms ook is voor supporters.
 
Natuurlijk weet ik hoe de voetballerij werkt, maar ik zie deze klus als een project, waarbij ik er uiteindelijk naar streef, dat we trots kunnen zijn op onze selectie en we een positieve uitstraling hebben naar onze omgeving. Laten we de regio tonen, dat Hermes inderdaad springlevend is en, op termijn, weer een toonaangevende club in de regio zal gaan worden.
 


Agenda
Bekijk de hele agenda

Voetbal nieuws

04-06-18 » Voetbalsenioren
11-05-18 » Voetbaljeugd
29-04-18 » Voetbalsenioren
21-04-18 » Voetbalsenioren
Deze website is mede mogelijk gemaakt door HVMP Internet marketing