• vrijdag 22 september
    Hermes Open Golftoernooi
  • donderdag 24 augustus, 20:00 uur
    Hermes-D.V.S. 1 - Kwekkercup (terrein VFC)
  • zondag 27 augustus, 14:00 uur
    Hermes-D.V.S. 1 - Kwekkercup (terrein VFC)

Tie voor cricketers Hermes DVS

twee van de competitie ACC. Na een gewonnen toss werd er eerst gefield, en gingen de lichtblauwen goed van start. Met name Omer Bacchus was op dreef en pakte al vroeg in de innings drie wicket (3-23-10).  Er werd in het eerste deel goed gefield en gedisciplineerd gebowld, waarna ACC 76 voor 6 stond na 22 overs. Daarna kwam een belangrijk partnership van speler-coach Roelof van der Merwe en international Paul van Meekeren, die een periode van matig bowlen en fielden hard afstraften. Uiteindelijk scoorde van Meekeren 47 runs en maakte Ahmed Zulfigar ook nog een snelle 33 runs. Van der Merwe scoorde op de laatste bal van zijn 100e run en bleef not out, waarmee het eind totaal op 249 runs kwam, waar Hermes DVS absoluut niet tevreden mee kon zijn na zo’n sterke start.

Na de lunch ging Hermes redelijk goed van start en zorgde met name aanvoerder Stephan Myburgh er voor dat de benodigde run-rate de gehele innings in beeld bleef. Na een tussenstand van 59 voor 2 na 13 overs begonnen Myburgh en speler-coach Kruger van Wijk aan een partnership van uiteindelijk 142 runs. Uiteindelijk ging Myburgh na een mooie innings na 121 runs uit (11x4, 5x6), zijn tweede century dit seizoen en opnieuw tegen ACC. Voordat hij uit ging sloeg hij twee zessen tegen het clubhuis aan, maar bij een derde poging ging hij op een zeer slechte bal van de bowler ongelukkig via zijn handschoen gebowld. Dit bleek echter de ommekeer te zijn in de wedstrijd, want kort erna vielen de wickets snel achter elkaar, ook die van van Wijk (54 runs).  ACC leek de overwinning onverwacht weer naar zich toe te trekken , maar een aantal rake klappen van Omer Bachhus en een aantal wides zorgde voor een spannend slot, waarbij uit de laatste 6 ballen 7 runs nodig waren voor de overwinning. Uiteindelijk waren er op de laatste bal twee runs nodig voor een overwinning, maar  kreeg Bacchus die bal niet weg en werd er een eentje gelopen. Hierdoor  werd het een tie, hetgeen altijd een bijzondere gebeurtenis is in het cricket.

Na de wedstrijd baalden de spelers van Hermes DVS dat er zowel in het veld als aan bat tot tweemaal toe een geweldige uitgangspositie om zeep werd geholpen. Ondanks het punt blijft Hermes DVS op de zevende en voorlaatste plaats staan. Volgende week is er een dubbel weekend; op zaterdag uit tegen Dosti-United CC in Amsterdam, de huidige nummer drie van de ranglijst, en op zondag thuis tegen hekkensluiter HBS. De aanvang van de wedstrijden is 11.00.

Stand

VOC                            8- 11
ACC                            8-11
Dosti-United CC        8-10
Quick Haag                8-8
Excelsior                    8-8
VRA                            8-7
Hermes DVS              8-7
HBS                            8-2


Agenda
Bekijk de hele agenda

Voetbal nieuws

18-08-17 » Voetbaljeugd
15-08-17 » Voetbalnieuws
15-08-17 » Voetbaljeugd
13-08-17 » Voetbalsenioren
Deze website is mede mogelijk gemaakt door HVMP Internet marketing